Slastno in hitro pripravljeno kosilo.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 majhno steblo pora
• 1 žlico masla
• 100 ml suhega belega vina
• 1 žličko škroba
• 300 ml smetane
• 750 g tortelinov s sirovim nadevom
• 10 jedrc orehov
• 190 ml pesta (iz kozarca)
Priprava
Torteline skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Med tem por po dolgem razpolovite in zrežite na kolute. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite por. Prilijte vino in ga malo povrite. Škrob zmešajte s smetano in ga vlijte v ponev.
Prilijte malo vode in omako prevrite. Če je pregosta, ji prilijte še malo vode. Orehe na grobo sesekljajte. Torteline zmešajte z omako in jih razdelite po krožnikih. Posujte jih z orehi in pokapljajte s pestom.
Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 45 g