Tudi trdo kuhana jajca je mogoče pripraviti nekoliko drugače.
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g masla
- 3 žlice moke
- 750 ml mleka
- 250 ml smetane
- ščepec mletega belega popra
- sol
- 1 žlico kisa
- sladkor
- 2 pesti svežega koprca
- 4 jajca
Priprava:
1 V kozici segrejte maslo in na njem zarumenite moko. Prilijte mleko, hitro stepite in omako med dokaj rednim mešanjem pustite lahko vreti 25 minut.
2 Nato prilijte smetano. Omako začinite s soljo, poprom, kisom in sladkorjem. Premešajte in jo pustite lahno vreti še 5 minut.
3 Na koncu dodajte sesekljan koprc, jajca skuhajte v trdo, jih olupite in skupaj s kuhanim krompirjem postrezite k omaki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?