Presenetite z izvirnim darilom!
Za 3 porcije potrebujete:
Za mandljevo maslo:
- 150 g mandljev
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 1 žličko mletega cimeta
Za lešnikovo maslo:
- 150 g lešnikov
- 30 g kakava
- ščepec soli
- 120 ml slajenega kondenziranega mleka
Za maslo iz indijskih oreščkov:
- 200 g indijskih oreščkov
- 1/2 stroke vanilje
- 60 g medu
Priprava:
1 Mandlje za pol minute dajte v vrelo vodo in jih nato takoj oplaknite pod hladno vodo. Odložite jih na kuhinjski krpi in počakajte, da se popolnoma posušijo. Nato jih olupite. Mandlje, javorjev sirup in cimet v blenderju mešajte toliko časa, da dobite pasto.
2 Lešnike stresite v pekač, jih 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj, in jih nato olupite. Stresite jih v blender, dodajte kakav in sol ter postopoma kondenzirano mleko. Mešajte toliko časa, da dobite pasto.
3 Indijske oreščke stresite v blender, dodajte sredico vaniljevega stroka in vroč med. Mešajte toliko časa, da dobite pasto. Maslo dajte v steklene posodice. Na hladnem jih lahko hranite približno 3 tedne.