Ne pozabite na ribje jedi - tokrat v kombinaciji z meto.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g stročjega fižola
- sol
- 100 g masla
- sveže mleti črni poper
- 800 g tunine (4 steake)
- lupinico in sok 1/2 limone
- olivno olje
- 8 vejic mete
Priprava:
1 Oplaknjen fižol 2 minuti pustite vreti v slani vodi. Nato ga odcedite, oplaknite pod hladno vodo in znova odcedite. Približno 4 minute ga nato dušite v ponvi na segretem maslu. Začinite ga s soljo in poprom ter ponev odstavite.
2 Tunine steake začinite s soljo in poprom, jih nakapajte z limonovim sokom in potresite z nastrgano lupinico limone. Na visoki temperaturi jih na olivnem olju z vsake strani pecite po 3 minute.
3 Tunove steake postrezite s fižolom in jed okrasite z metinimi lističi.