Turški pide z nadevom iz mlete jagnjetine

16. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Turški pide z nadevom iz mlete jagnjetine (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Črna kumina poskrbi za aromatičnost

Za 8 kosov potrebujete

Za kvašeno testo:

  • pol kocke kvasa
  • 1 ščepec sladkorja
  • 450 g moke
  • pol žličke soli
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici gostega jogurta

Za nadev:

  • pol rdeče paprike
  • 1 šopek mlade čebule
  • 2 mesnata paradižnika
  • pol šopka timijana
  • 250 g mlete jagnjetine
  • sol, poper
  • 1 žličko semen črne kumine

Priprava

Kvas in sladkor stopite v 160 ml mlačne vode. Dodajte še moko, sol, 1 žlico olja in jogurt in zgnetite gladko testo. Posodo pokrijte, testo pa naj na toplem vzhaja 1 uro.

Očistite zelenjavo. Papriko in mlado čebulo zrežite na majhne kocke. Paradižnike poparite, jih olupite in jim odstranite semenje ter jih nato zrežite na drobne kocke. Timijan oplaknite, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj).

Mleto meso drobljivo popecite na 2 žlicah olja in ga začinite. Primešajte še mlado čebulo, paradižnike, papriko, timijan in črno kumino ter mešanico začinite s soljo in poprom.

Testo še enkrat pregnetite, ga razdelite na 8 delov in vsakega oblikujte v oval.

Po sredini porazdelite mesno mešanico in zatisnite skupaj robove testa. Turške pice položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite približno 20 minut. Zraven lahko postrežete jogurtno pomako z zelišči.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut + vzhajanje 1 ura.

Na kos: približno 330 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?