Nežno dušeno na nizki temperaturi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 750 g govedine (pleče)
- 5 čebul
- 100 g prekajene slanine
- 1 žlico olja
- sol, poper
- 2 lovorjeva lista
- po 1 vejico timijana in peteršilja
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 4 stroke česna
- po 500 ml suhega rdečega vina in juhe
- 4 žlice suhega vermuta
- 4 korenčke
- 200 g šampinjonov
Priprava:
Meso in čebulo zrežite na kocke, slanino pa na rezine. Pečico segrejte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100 stopinj).
Naoljite nepregorno posodo za dušenje in jo obložite s 50 g slanine. Dodajte polovico mesa in ga začinite. Sledi sloj čebule, preostalo meso in slanina. Začinite. Dodajte še lovor, timijan, peteršilj, paradižnikovo mezgo in česen. Zalijte z vinom, juho in vermutom ter jed 4 do 5 ur dušite v pečici.
Očistite korenje in gobe ter jih zrežite na rezine. Korenje dodajte 60 minut pred koncem kuhanja, gobe pa 30. Jed še enkrat začinite in jo po želji okrasite.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati 9 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?