Uživancija po francosko: Boeuf bourguignon

19. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Uživancija po francosko: Boeuf bourguignon

Nežno dušeno na nizki temperaturi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 750 g govedine (pleče)
  • 5 čebul
  • 100 g prekajene slanine
  • 1 žlico olja
  • sol, poper
  • 2 lovorjeva lista
  • po 1 vejico timijana in peteršilja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 4 stroke česna
  • po 500 ml suhega rdečega vina in juhe
  • 4 žlice suhega vermuta
  • 4 korenčke
  • 200 g šampinjonov
Priprava:

Meso in čebulo zrežite na kocke, slanino pa na rezine. Pečico segrejte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100 stopinj).

Naoljite nepregorno posodo za dušenje in jo obložite s 50 g slanine. Dodajte polovico mesa in ga začinite. Sledi sloj čebule, preostalo meso in slanina. Začinite. Dodajte še lovor, timijan, peteršilj, paradižnikovo mezgo in česen. Zalijte z vinom, juho in vermutom ter jed 4 do 5 ur dušite v pečici.

Očistite korenje in gobe ter jih zrežite na rezine. Korenje dodajte 60 minut pred koncem kuhanja, gobe pa 30. Jed še enkrat začinite in jo po želji okrasite.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati 9 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?