Odlična pica iz ajdove moke.
Sestavine:
Za testo:
- 300 g ajdove moke
- voda
- pecilni prašek
- sol
Za nadev:
- olivno olje
- rdeča krema (zelenjavna omaka brez paradižnika)
- sol
- por
- bučke
- mozzarisella (rižev sir)
Priprava:
Vse sestavine zgnetem v testo, ki se ne lepi, in ga oblikujemo v ploščo. Na testo nadevamo zelenjavo po želji (predlagam čim bolj debelo plast) in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, pet minut.
Tik preden je pica pečena, jo posujemo z naribanim riževim sirom in spečemo do konca. Pa dober tek in na zdravje brez glutena.
Karin Ziherl, Proorganika
Priporočamo: Gluten - modna muha ali škodljivec?
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl