Veganska sladica, ki res navduši!
Sestavine:
Testo:
- 225 g pirine moke
- 1 zrel avokado
- 1 dl grozdnega soka
- 1 dl jabolčnega soka
- 125 g rjavega trsnega sladkorja
- 70 g kakava
- 2 žlici kokosove moke
- 2 žlici agavinega sirupa
- 1 žlička pecilnega praška (vinskega kamna)
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- ol žličke soli
Preliv:
- 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava
Priprava:
Najprej se lotimo mokrih sestavin. Namesto grozdnega soka lahko uporabimo samo jabolčni sok ali pa namesto obeh vodo, vendar pa je potem treba povečati količino sladkorja (namesto 125 gramov vzamemo 200 gramov).
Olupimo avokado in ga v blenderju skupaj s sokovoma zmeljemo. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine, dodamo kis, agavin sirup in avokadovo maso ter vse skupaj premešamo, da nastane gosta čokoladna masa. Z njo napolnimo namaščen model za šarkelj in pečemo v ogreti pečici 30 minut na 180 stopinjah.
Pečen čokoladni kolač pustimo na rešetki, da se ohladi, nato ga zvrnemo na krožnik. V posodici nad paro stopimo 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava in jo prelijemo čez delno ohlajen kolač.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija