Barvita in slastna s pečeno zelenjavo in veliko kozjega sira
Za 4 osebe potrebujete
Za testo:
- pol kocke kvasa
- sladkor
- 450 g moke
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žličko soli
Za oblogo:
- 250 g bučk
- 1 majhen jajčevec
- 1 rdečo papriko
- 3 stroke česna
- 2 rdeči čebuli
- 6 vejic timijana
- 6 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- 400 g pretlačenih paradižnikov (tetrapak)
- 1 žličko posušenega timijana
- 300 g kozjega sira (kocke)
- pol žličke posušenega majarona
- 1 ščepec sladkorja
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Zdrobite kvas in ga gladko zmešajte z 1 ščepcem sladkorja in 200 ml tople vode. Dodajte še moko, olje in sol ter zgnetite gladko testo. Posodo z njim pokrijte in ga pustite, da na toplem vzhaja približno 1 uro.
Očistite zelenjavo. Bučke, jajčevce in papriko zrežite na koščke, 2 stroka česna na rezine, rdečo čebulo po na krhlje. Potrgajte lističe svežega timijana, jim primešajte 4 žlice olja in strt česen ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.
Zelenjavo 3 do 4 minute ob stalnem obračanju pecite v žar ponvi in jo nakapajte s česnovim oljem.
Testo razdelite na 4 dele in jih razvaljajte (krog premera 26 cm) na pomokani delovni površini. Prenesite v naoljen model. Paradižnikom primešajte pol žličke timijana in majaron ter zmes premažite po testu. Po njem porazdelite zelenjavo in sir. Sesekljajte preostal česen in ga potresite skupaj s preostalim timijanom. Nakapajte z oljem in vsako pico pecite približno 25 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut + vzhajanje testa 1 ura.
Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 85 g.