Razveselite svoje bližnje ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g prekajenega mesa
- sol
- 4 žemlje
- 100 ml mleka
- 6 jajc
- sveže mleti poper
- 100 g mlade špinače
- maslo za model
- timijan
- majaron
Priprava:
1. Oplaknite prekajeno meso in ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Ko se ohladi, ga zrežite na kocke. Žemlje zrežite na kocke, jih stresite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato jih stresite v skledo in namočite z mlekom.
2. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake primešajte kruhu, beljake pa stepite v trd sneg. Tudi tega previdno primešajte žemljam, jih začinite s soljo in poprom ter primešajte še meso in oplaknjeno mlado špinačo.
3. Vse skupaj dobro premešajte, stresite v namaščen pekač in pogladite površino. Narastek 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj, nato temperature zmanjšajte na 170 stopinj, in narastek pecite še 20 minut. Po peki ga zrežite na porcije, jih okrasite z zelišči in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija