Namesto klobase pride na vrsto slanina
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g suhe rjave leče
- 2 žlici olja
- 1 šopek jušne zelenjave (koščki)
- 800 ml juhe
- 3 jajca
- 250 g moke
- 80 g prekajene slanine v rezinah
- 2 čebuli
- poper
- 2 žlici balzamičnega kisa
Priprava
Lečo za 8 ur namočite v vodi. V večji posodi segrejte olje in na njem podušite zelenjavo. Leči odlijte vodo, jo dodajte zelenjavi in nato naj vse skupaj v pokriti posodi lahno vre približno 45 minut.
Jajci razžvrkljajte v 125 ml vode. Dodajte še moko in 1 žličko soli ter zmešajte gladko testo. V pokriti posodi naj stoji 20 minut.
Slanino približno 5 minut pecite v ponvi, da bo lepo hrustljava. Čebuli olupite, ju zrežite na krhlje in jih popecite na maščobi od slanine. Testo s posebnim pripomočkom nastrgajte v vrelo slano vodo, premešajte in vlivance kuhajte 1–2 minuti. Odcedite. Lečo začinite s soljo, poprom in kisom in jo postrezite s slanino, čebulo in vlivanci.
Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut + namakanje 8 ur.
Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 80 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe