Ko se temperature bližajo ničli, vedno bolj tekne čokolada – pripravite si vročo čokolado s klementinami.
Sestavine (za približno 3 skodelice):
- 450 ml mleka
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g grenke čokolade
- 1 žlico kakava v prahu
- 1 žlico sladkorja (ni nujno)
- 150 ml smetane
Sadni pire:
- 6 klementin
- 1/2 žličke sladkorja
Priprava:
Najprej pripravimo sadni pire iz klementin: klementine olupimo, razpolovimo in položimo v posodo, v kateri jih bomo kuhali. Rahlo jih potlačimo s kuhalnico, da spustijo nekaj tekočine, nato pa jih kuhamo na zmernem ognju med 10 in 15 minut. Nato maso prelijemo v blender, dobro zmiksamo in precedimo nazaj v posodo – pazimo, da večji koščki ostanejo na cedilu.
Kuhamo še toliko časa, dokler ne dobimo gostega pireja, to je približno 10 minut. Za čokolado: zavremo mleko in mu dodamo preostale sestavine, razen smetane, in dobro premešamo. Stopljeno vročo čokolado prelijemo v kozarec ali skodelico, na vrh nabrizgamo smetano, ki smo ji dodali nekaj sadnega pireja. Tega uporabimo tudi za okrasitev, tako, da ga nabrizgamo po smetani. Po želji lahko dodamo tudi koščke klementin, za izrazitejši okus lahko dodamo tudi cimet.
Recept je prispevala Erika – avtorica bloga Sugar and Erika
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem