Grahova juha

23. 3. 2010
Deli
Grahova juha

Za 4 osebe potrebujete:

200 g posušenega graha, 1 steblo pora, 1 velik korenček, 1 strok česna, 1 l juhe, 2 žlici masla, 2 žlici moke, 100 g prekajene slanine, sol, poper, nariban muškatni orešček.

Priprava:

1. Grah oplaknite, odcedite in čez noč namakajte v 1 l vode. Naslednji dan ga odcedite.

2. Pripravite zelenjavo. Por in korenje narežite na koščke. Česen olupite in sesekljajte. Namočen grah prelijte z juho in dodajte pripravljene sestavine. Juho zavrite in kuhajte 1 uro. Vmes večkrat premešajte.

3. V drugi posodi segrejte maslo in moko, da se speni. Prilijte malo juhe in gladko razmešajte. Prežganje vmešajte v juho in kuhajte še 10 minut. Po potrebi prilijte še juho. Slanino narežite na trakove in jo opecite na vroči teflonski ponvi. Juho po okusu še začinite in posujte s slanino.

Čas priprave približno 90 minut.
Na osebo približno 400 kcal
beljakovine: 16 g
maščobe: 25 g
ogljikovi hidrati: 28 g