S pokrovom iz bazilike in creme fraiche. Odlična tudi pri preganjanju novoletnega mačka!
Za 8 oseb potrebujete:
- 4 čebule
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički sladkorja v prahu
- 2 žlički čili omake
- 4 žlice paradižnikove mezge
- 1,5 kg paradižnika
- 2 l juhe
- 2 šopka peteršilja
- 300 g creme fraiche (ali kisle smetane)
- sol, poper
Priprava:
Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Oboje na olju podušite, dodajte sladkor, čili omako in paradižnikovo mezgo ter pražite približno 2 minuti.
Paradižnik poparite, olupite, razrežite na četrtine,
mu odstranite semenje in skupaj z juho dodajte. Pri nizki temperaturi kuhajte 20 minut.
Baziliko oplaknite, osušite in ji osmukajte lističe. Nekaj jih prihranite za okras, preostale pa drobno sesekljajte. Polovico umešajte v creme fraiche, solite in poprajte. Preostalo polovico umešajte v juho in jo po okusu začinite. Juho okrasite z žlico creme fraiche in celimi lističi bazilike.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 190 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?