Pečena paprika, nadevana z mesom in s fižolom

2. 2. 2013
Deli
Pečena paprika, nadevana z mesom in s fižolom (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Odlična kombinacija. Da vas bo malce pogrelo, dodajte ščepec čilija v prahu, ki je, mimogrede, tudi pravi borec proti prehladu.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 rdeče paprike
  • 3 žlice olja
  • 200 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • 1 šalotko
  • 500 g mletega puranjega mesa
  • 200 g paradižnikove kaše
  • sol, poper
Priprava:

Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230). Pripravite papriko in jo položite v pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici jo pecite toliko časa, da lupina počrni in se na njej začnejo delati mehurji. Papriko vzemite iz pečice in jo pokrijte z vlažno krpo. Ohlajeno papriko olupite.

Fižol odcedite in na grobo sesekljajte. Šalotko sesekljajte in jo popražite na 2 žlicah olja. Dodajte meso in ga popecite. Prilijte paradižnikovo kašo, jo začinite in kuhajte 5 minut. Dodajte fižol in po potrebi še začinite.

Paprike na eni strani zarežite in odstranite semenje. Paprike nadevajte s fižolovim nadevom in jih po želji okrasite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 35 g,  maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?