Oves spada med najbolj hranljive in zdravju prijazne žitarice.
Potrebujemo:
- 250 g ovsenih kosmičev
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 1 večji jajčevec
- 2 rdeči papriki
- 200 g tofuja
- 0,5 dl vode
- 50 g pšenične moke
- zeliščno sol
- sojino omako
- rafinirano kokosovo maščobo
- 1/2 čajne žličke kumine
- sveže mlet poper
Priprava:
Sesekljano čebulo popražimo na kokosovi mačobi. Dodamo še na kocke narezan jajčevec in paprike. Dušimo do mehkega.
V mešalniku najprej zmeljemo tofu, vodo in moko. Ko je masa gladka, dodamo podušeno zelenjavo, sojino omako, začimbe in sol ter ponovno zmeljemo. Na koncu dodamo še 150-200 g ovsenih kosmičev, premešamo in pustimo stati vsaj 15 minut.
Oblikujemo popetke, te povaljamo v 50 g kosmičev, ki jih prej grobo zmeljemo. Na hitro jih ocvremo na malo maščobe v ponvi ali popečemo v pečici na peki papirju.
Ocvrtke postrežemo s poljubno svežo ali duševno zelenjavo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?