Recept: Pikantne polpete

4. 11. 2013
Recept: Pikantne polpete (foto: Profimedia)
Profimedia

Tokrat jih pripravljamo po orientalsko z marelicami.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 1 strok česna
  • 100 g suhih marelic
  • 500 g mlete jagnjetine
  • 4 žlice kuskusa (instant) 
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • sambal oelek
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 265 g čičerke (lahko iz pločevinke)
  • 200 g barvitih mini paprik
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 50 ml belega vina
  • 400 ml juhe
Priprava:

1. Sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Tri marelice zrežite na zelo majhne kocke. Vse skupaj zgnetite z mletim mesom in mešanici dodajte še 2 žlici kuskusa, jajce, sol, poper in sambal oelek. Oblikujte od 10 do 12 manjših polpet.

2. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem z vsake strani po 3 do 4 minute pecite polpete. Po koncu peke jih vzemite iz ponve.

3. Čičerko odcedite. Očistite paprike in jih popecite na 2 žlicah olja. Dodajte preostale marelice in čičerko ter primešajte še paradižnikovo mezgo. Zalijte z vinom in juho ter vse skupaj zavrite.

Ubežnika našli na nepričakovanem mestu: "Videli smo že veliko, a to je prvič"

4. Pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut, mešanico začinite, primešajte kuskus, ki naj se pri zelo nizki temperaturi kuha še približno 10 minut. Mešanici nato znova dodajte polpete.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 42 g.