Septembra lahko za mešane solate, za prilogo k mesu ali pa za nadev še vedno izkoristimo kar pridelke z domačega vrta.
Sestavine za 4 osebe:
- 200 g mariniranega slanika
- 100 g rdečega zelja
- 2 rdeči jabolki
- pest gladkega peteršilja
- sol
- 2 žlici svežega hrena
- 1 žlica kisa
- 4 žlice oljčnega olja
Priprava:
1. Mariniran slanik zrežite na koščke, zelje pa na trakove. Jabolki operite, ju prepolovite in odstranite peščišče. Nato jih zrežite na tanke rezine in jih v skledi zmešajte s peteršiljem in ščepcem soli.
2. V drugi skledi zmešajte sveže nastrgan hren, kis in oljčno olje in pripravljeno solatno polivko zmešajte s slanikovo solato in jabolki. Ohlajeno solato postrezite z belim kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?