Zdrava, bogata z vitamini, minerali in še zelo okusna - ruska enolončnica.
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 čebule
- 1 korenček
- 1 steblo zelene
- 1 kg kosti za juho
- 750 g govedine
- sol in poper
- po 1 žličko poprovih zrn in brinovih jagod
- 1 lovorov list
- 200 g gomolja zelene
- 500 g rdeče pese
- 1 strok česna
- 1 žlico masla
- 3 žlice kisa
- sladkor
- 250 g belega zelja
- 200 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)
Priprava:
Eno čebulo olupite in prerežite na pol, korenje in zeleno pa zrežite na rezine. V lonec denite pripravljeno zelenjavo, kosti, meso, 1 žličko soli, poprova zrna, brinove jagode in lovor. Zalijte z 1,5 l vode in kuhajte približno 90 minut.
Zeleno in rdečo peso olupite ter na grobo naribajte ali narežite na rezine. Preostalo čebulo in česen olupite in sesekljajte. Meso vzemite iz juhe in juho precedite.
Segrejte maslo in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte zeleno in rdečo peso ter pražite še 3 minute. Zalijte s precejeno juho in kisom ter začinite s sladkorjem, soljo in poprom. Juho kuhajte pri nizki temperaturi 30 minut.
Pripravite zelje in ga zrežite ali naribajte na trakove. Skupaj s paradižnikom ga dodajte v juho in kuhajte še 30 minut. Meso zrežite na kocke in ga vmešajte v juho.
Čas priprave: približno 3 ure 10 minut.
Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 9 g.