Le zakaj bi se morali zaradi dietnih omejitev odpovedati gastronomskim užitkom? Preizkusite naš recept in uživajte v vsakem grižljaju.
Sestavine za približno 10 kosov:
Za nadev:
- 300 g moke
- 1 ščepec soli
- 125 g masla
- 150 ml navadnega jogurta
Poleg tega še:
- 10 jabolk
- 1 žlička cimeta
- 80 g sesekljanih mandljev
- 2 žlici drobtin
- 1 jajce
Priprava:
1. Moko presejte na delovno površino. Dodajte sol in na koščke narezano maslo ter vse zgnetite v grudice. Dodajte jogurt in vse skupaj zgnetite v mehko in nelepljivo testo. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite na hladno za približno 1 uro.
2. Jabolka olupite in na grobo naribajte. Zmešajte jih s cimetom in mandlji. Testo razdelite na dva dela in vsakega na tanko razvaljajte v pravokotnik (20 x30 cm). Testo po sredini posujte z drobtinami, obložite z jabolčnim nadevom in zvijte.
3. Pečico segrejte na 190 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite oba zavitka. Premažite ju z razžvrkljanim jajcem in ju v pečici pecite približno 15 minut. Preden postrežete, zavitek po želji posujte z diabetičnim sladilom.
Priprava: približno 20 minut, peka 15 minut.
Na osebo: približno 390 kcal B: 8 g, M: 16 g, OH: 54 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?