Zimski zelenjavni krožnik

3. 1. 2013
Deli
Zimski zelenjavni krožnik

Za 4 osebe potrebujete: • 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g) • 2 žlici olja • 400 g kolerabe • 4 korenčke • 400 g krompirja, ki se ne razkuha • 1 steblo pora • 500 ml juhe • 300 g kremnega sirčka z zelišči (na primer znamke Philadelphia)

Priprava:

1 Piščančje fileje na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih s papirnato brisačo temeljito osušite in zrežite na široke trakove. Specite jih v ponvi na 1 žlici olja in shranite v pečici, ogreti na 80 stopinj (v ventilatorski 60).

2 Kolerabo, korenje in krompir olupite in narežite na kocke. Pripravite por in ga narežite na kolute. V ponvi segrejte preostalo olje, dodajte vso zelenjavo in jo popecite. Prilijte juho in pokrito dušite približno 10 minut.

3 Dodajte kremni sirček in ga počasi vmešajte v zelenjavo, da se raztopi. Zelenjavo razporedite po krožnikih in jo obložite s piščančjimi trakovi. Po želji okrasite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 38 g,
maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 35 g.