Za ljubitelje žara: Piščanec z jamajško omako in solato

9. 7. 2015
Deli
Za ljubitelje žara: Piščanec z jamajško omako in solato (foto: Profimedia)
Profimedia

Že ta vikend presenetite goste. Pripravite preprosto jed z žara - piščanca z jamajško omako.

Za 4 osebe potrebujete:

Meso:

  • 4 piščančja stegna oz. če imate raje bolj pusto meso, uporabite piščančji file oz. prsi brez kosti in kože.
  • sol (neobvezno)

Za omako:

  • 1 žličko mlete paprike,
  • sok 1 limone,
  • 4 žlice sojine omake,
  • 4 žlice medu,
  • 1 žličko pimenta,
  • 1 žličko mletega timijana,
  • 5 cm ingverja (nastrganega),
  • 4 žlice olja,
  • 3 zmečkane stroke česna,
  • 2 sesekljani čebuli,
  • pest peteršilja,
  • žličko soli
Priprava:

Meso oplaknite in ga na več mestih zarežite približno pol centimetra globoko. Začinite ga s soljo. Vendar pazite, da ga ne presolite, saj je nekaj soli tudi v omaki.

Zmešajte vse sestavine za omako in v njej pri sobni temperaturi meso marinirajte 4 ure.

Meso pecite na ne preveč vročem žaru 30 do 40 minut, da se obarva lepo zlato. Če boste pekli stegna, pazite - pri kosti meso ne sme biti rdeče.

Zraven postrezite solato, ki jo pripravite iz sezonskega sadja in zelenjave.

Še ena ideja po jamajško: Piščanec in solata z mangom

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?