Že ta vikend presenetite goste. Pripravite preprosto jed z žara - piščanca z jamajško omako.
Za 4 osebe potrebujete:
Meso:
- 4 piščančja stegna oz. če imate raje bolj pusto meso, uporabite piščančji file oz. prsi brez kosti in kože.
- sol (neobvezno)
Za omako:
- 1 žličko mlete paprike,
- sok 1 limone,
- 4 žlice sojine omake,
- 4 žlice medu,
- 1 žličko pimenta,
- 1 žličko mletega timijana,
- 5 cm ingverja (nastrganega),
- 4 žlice olja,
- 3 zmečkane stroke česna,
- 2 sesekljani čebuli,
- pest peteršilja,
- žličko soli
Priprava:
Meso oplaknite in ga na več mestih zarežite približno pol centimetra globoko. Začinite ga s soljo. Vendar pazite, da ga ne presolite, saj je nekaj soli tudi v omaki.
Zmešajte vse sestavine za omako in v njej pri sobni temperaturi meso marinirajte 4 ure.
Meso pecite na ne preveč vročem žaru 30 do 40 minut, da se obarva lepo zlato. Če boste pekli stegna, pazite - pri kosti meso ne sme biti rdeče.
Zraven postrezite solato, ki jo pripravite iz sezonskega sadja in zelenjave.
Še ena ideja po jamajško: Piščanec in solata z mangom
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem