Meso in hruške na enem krožniku ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 2 hruški
- 4 začinjena piščančja stegna
- 3 stroke česna
- sol, sveže mleti poper
Za riž:
- 1 čebulo
- olivno olje
- 300 g riža
- 700 ml zelenjavne juhe
- 2 stroka česna
- sol
- 100 g rozin
Priprava:
1 Olupite čebuli in ju zrežite na rezine. Hruški oplaknite, odstranite peščišče in sadje zrežite na rezine. Hruške in čebulo dajte v pekač in povrh razporedite meso. Dodajte olupljene stroke česna, sol in poper ter prilijte malo vode. Pekač pokrijte in vse skupaj 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj,
2 Sesekljano čebulo popražite na olivnem olju, dodajte riž in ga malce posteklenite. Prilijte juho, dodajte olupljene stroke česna in sol. Zavrite in v pokriti kozici dušite 15 minut. Nato kozico odstavite, primešajte rozine in vse skupaj v pokriti kozici kuhajte še 5 minut. Postrezite z mesom.
Foto: Profimedia