Meso in hruške na enem krožniku ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
 - 2 hruški
 - 4 začinjena piščančja stegna
 - 3 stroke česna
 - sol, sveže mleti poper
 
Za riž:
- 1 čebulo
 - olivno olje
 - 300 g riža
 - 700 ml zelenjavne juhe
 - 2 stroka česna
 - sol
 - 100 g rozin
 
Priprava:
1 Olupite čebuli in ju zrežite na rezine. Hruški oplaknite, odstranite peščišče in sadje zrežite na rezine. Hruške in čebulo dajte v pekač in povrh razporedite meso. Dodajte olupljene stroke česna, sol in poper ter prilijte malo vode. Pekač pokrijte in vse skupaj 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj,
2 Sesekljano čebulo popražite na olivnem olju, dodajte riž in ga malce posteklenite. Prilijte juho, dodajte olupljene stroke česna in sol. Zavrite in v pokriti kozici dušite 15 minut. Nato kozico odstavite, primešajte rozine in vse skupaj v pokriti kozici kuhajte še 5 minut. Postrezite z mesom.
Foto: Profimedia