Stavimo, da ZAMRZNJEN GRAH že celo življenje pripravljate narobe: s tem postopkom bo okusnejši in pripravljen v trenutku

13. 2. 2025
Deli
Stavimo, da ZAMRZNJEN GRAH že celo življenje pripravljate narobe: s tem postopkom bo okusnejši in pripravljen v trenutku (foto: Profimedia)
Profimedia

Priprava zamrznjenega graha je v resnici zelo preprosta, a večina ljudi ga kuha na napačen način. V manj kot desetih minutah ga lahko pripravite tako, da ohrani svoj popoln okus in postane prava kulinarična poslastica.

Pogosto zamrznjen grah preprosto stresemo iz vrečke v vrelo vodo. Ob tem se zgodi, da grah postane kašast in brez okusa. A obstaja veliko boljši način priprave, ki zagotavlja, da grah ostane sočen, sladek in okusno mehak.

Pri pripravi zamrznjenega graha, koruze in druge zelenjave upoštevajte naslednje smernice:

  • Ne dovolite, da zavre: Zamrznjeno zelenjavo vedno kuhajte na nižji temperaturi, da ohranite njeno strukturo in svežino.
  • Dodajte malo sladkorja: Ščepec sladkorja v grah ali koruzo poudari naravno sladkost zelenjave.
  • Ne solite prehitro: Sol dodajte šele tik pred serviranjem, saj lahko med kuhanjem iz zelenjave potegne vlago in jo naredi suho.

Najboljši način za pripravo graha

  1. V globljo ponev ali lonec stresite zamrznjen grah. Ni ga treba predhodno odtajati.
  2. Dodajte šest žlic masla, strok strtega česna in ščepec sladkorja. Maslo bo poskrbelo za bogat okus, česen pa bo dodal prijetno aromo.
  3. Vse skupaj kuhajte na srednji temperaturi, dokler se maslo ne stopi in grah ne zmehča.
  4. Mešajte, da se sestavine lepo povežejo.
  5. Začinite s soljo in poprom ter postrezite.
Luka Dončić presenetil oboževalce: pred dvorano dokazal, da ima veliko srce

Tako pripravljen grah bo popolne teksture in bogatega okusa, pripravljen pa bo izredno hitro.

Vir: krstarica.com

Skandinavska metoda spanja lahko reši vaš zakon: izognite se težavam in zvečer naredite TO