Rožmarin ji daje plemenito aromo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 limono
- 4 fileje piščančjih prsi
- sol, poper
- 3 žlice olivnega olja
- 1 šop mlade čebule
- po 1 rumeno in zeleno papriko
- 200 g češnjevega paradižnika
- ¼ šopka timijana
- 2 vejici rožmarina
- 3 žlice zrnate gorčice
- 100 ml juhe
- 200 g naribanega sira
Priprava:
Iz limone iztisnite sok. Piščančje meso premažite z limoninim sokom in začinite s soljo in poprom. Na olju fileje z vsake strani pecite približno 2 minuti.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pripravite zelenjavo. Mlado čebulo in papriko zrežite na koščke, češnjeve paradižnike pa na polovice. Timijan in rožmarin osmukajte, sesekljajte in zmešajte z gorčico.
Zelenjavo razporedite po pekaču za narastke in jo prelijte z juho. Piščančje fileje premažite z zeliščno gorčico in jih položite na zelenjavo. Vse skupaj posujte z naribanim sirom in v pečici pecite približno 30 minut. Po želji okrasite z rožmarinom.
Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 10 g
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl