Sedaj je čas belušev! Privoščite si jih v izobilju, saj so zelo koristni za zdravje.
Za 4 osebe potrebujete
• 8 listov testenin za lazanjo
• sol
• 2 žlici olja
• 1 kg belušev
• 1 čebulo
• 1 žličko popra v zrnju
• 200 ml belega vina
• 8 rezin kuhane šunke
• 80 g vodne kreše
• 100 g smetane
• 2 rumenjaka
• 40 g naribanega parmezana
• poper
• nariban muškatni orešček
Priprava
Testenine skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Na cedilu jih prelijte z mrzlo vodo, jih odcedite in pokapljajte z oljem. Beluše olupite in jim porežite olesenele konce.
Čebulo olupite in sesekljajte. Vinu dodajte čebulo in poprova zrna ter ga zavrite. Beluše položite v nastavek za kuhanje v sopari. Položite jih nad vrelo vino in jih v vinski sopari kuhajte približno 15 minut. Beluše takoj ohladite in prevretek precedite.
V pečici segrejte žar. Štiri manjše pekač za narastke namastite. Po 3 ali 4 beluše skupaj ovijte z rezino šunke in nato z listom testenin. V vsak pekač položite po 2 zvitka, obrnjena naj bosta s stikom robov navzdol.
Pripravite vodno krešo in jo sesekljajte. Skupaj s prevretkom in smetano jo zmeljite v penast preliv. Prelivu primešajte rumenjake in parmezan ter ga po okusu začinite s soljo, poprom in muškatom. Zvitke v pekaču prelijte s prelivom in jih pecite v pečici približno 10 minut.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek