Tudi vi obožujete pokovko iz mikrovalovne pečice? Žal pa ta prigrizek ni najboljša izbira...
Morda ste že slišali, da ima običajna pokovka v primerjavi z podobnimi prigrizki (čips, smoki) manj maščob in manj kalorij, obenem pa več vlaknin. Zaradi tega naj bi kokice bile bolj zdrava alternativa drugim prigrizkom.
Pa vendar to ne velja za pokovko iz mikrovalovne pečice. Slednja namreč vsebuje številne dodatke, ki so v resnici izjemno škodljivi.
Preverite, zakaj se je kokicam iz mikrovalovne pečice bolje izogibati.
Visoka vsebnost maščob
Kokice iz mikrovalovne pečice imajo običajno več transmaščob, kakor ostale kokice. Uživanje transmaščob pa prispeva k povišanemu holesterolu, ki lahko resno ogroža vaše zdravje srca in ožilja.
Veliko natrija
Pokovka iz mikrovalovne pečice ima poleg maščob tudi veliko soli oziroma natrija, ki je prav tako ogrožujoč za zdravje srca in ožilja. Natrij namreč pripomore k povišanemu krvnemu tlaku in tako ponovno ogroža vaše zdravje.
Dodane kemikalije
Številne kokice, namenjene mikrovalovni pečici, vsebujejo tudi kemikalije in umetne arome, ki lahko ogrožajo vaše zdravje. Včasih so proizvajalci celo uporabljali snovi s kratico PFAS, za katere se je kasneje izkazalo, da so povezane z nastankom rakavih obolenj. Danes se te snovi več ne uporabljajo, se pa uporabljajo drugi dodatki, katerih vplive na zdravje še raziskujejo.
Veliko bolje je, če sami pripravite kokice doma; s tem lahko omejite dodajanje maščob in soli, obenem pa sami izbirate dodatke in začimbe, ki bodo obogatile vaše kokice in poskrbele za okusen prigrizek.
Vir: eatthis.com
- Preberite tudi: Izogibajte se jim: TE priljubljene osvežilne pijače v resnici povzročajo dehidracijo
Bonus video: Prehranska strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o rastlinski prehrani
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?