Zanimiv recept za zanimivo jed - zavitek malce drugače!
Za 10–12 kosov potrebujete:
Za nadev:
- 100 g slanine
- 1 žlico masla
- 1 majhen por
- 500 g mletega mesa
- 50 ml smetane
- 2 rezini toasta
- 2 žlici sesekljanega peteršiljaž
- 1 žlico timijanovih lističev
- 1 jajce
- 100 g sira s plemenito plesnijo
- sol, sveže mleti poper
- 400 g listnatega testa
- 1 jajce
Priprava:
1 Slanino zrežite na trakove in jih popražite na maslu v ponvi. Dodajte obročke pora in vse skupaj dušite nekaj minut. Nato naj se mešanica ohladi.
2 Zmešajte mleto meso, smetano, kocke toasta, peteršilj, timijan, jajce in ohlajeno mešanico. Maso začinite s soljo in poprom ter na koncu dodajte še kocke sira.
3 Listnato testo na pomokani delovni površini razvlecite v malo večji pravokotnik. Po njem razporedite nadev. Robove testa premažite s stepenim jajcem in testo zvijte. Zavitek položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažite s stepenim jajcem. Na več mestih ga prebodite z vilicami. Zavitek 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija