Postanite naši sodelavci in nam zaupajte svoje recepte za jedi, ki jih najraje pripravljate. Za vsak objavljen prispevek boste nagrajeni s kuharsko knjigo po izboru založbe Mladinska knjiga.
Kako lahko sodelujete?
Vse, kar morate storiti, je, da recept in fotografijo pripravljene jedi pošljete na elektronski naslov carovnijaokusa@adriamedia.si ali na naslov revija Lisa Čarovnija okusa, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana.
Seveda ne pozabite pripisati svojih podatkov: ime, priimek, naslov, telefonska številka in elektronski naslov, če ga imate.
Tako je Marija iz Trbovelj pripravila skutno testo
Skutno testo - en recept, tri različne zimske jedi
Osnovni recept za skutno testo za 4 osebe:
- 500 g pasirane skute
- 4 jajca
- 4 žlice moke
- 4 žlice drobtin
- 4 žlice
- pšeničnega zdroba
- 1 ščepec soli
1. Sestavine dobro premešajte. Testo naj v hladilniku počiva vsaj 2 uri.
2. Iz testa z žlico zajemite žličnike ali cmoke in jih zakuhajte v osoljeno vrelo vodo. Ko priplavajo na vrh, jih iz vode poberite s penovko.
Prva različica: cmoki s suhimi slivami
20 do 22 suhih sliv brez koščic zavijte v testo, oblikujte cmoke in jih skuhajte. Cmoke postrezite s kompotom.
Druga različica: žličniki z omako iz pesine pene
Kuhano rdečo peso zmiksajte in ji dodajte malo mlete kumine ter sladko smetano. Če je pesa vložena v kisu, jo oplaknite. Skuhajte skutne žličnike in jih postrezite s pesino peno.
Tretja različica: cmoki s prekajenim lososom in brstičnim ohrovtom
V osoljeni vodi skuhajte 500 gramov brstičnega ohrovta, ga odcedite in razdelite po krožnikih. Dodajte kuhane skutne cmoke in na vsakega položite košček prekajenega lososa.
Recept je bil objavljen v januarski številki revije Lisa - Čarovnija okusa