Zdaj je vrhunec plodov z bogatimi oblikami. Nove sorte postrežejo z najboljšim okusom ter bujno raznovrstnostjo barv in oblik.
'Butternut'
spada med najboljše jedilne buče. Ker je peščišče pri plodovih v obliki steklenice, majhno, je izplen masleno nežnega oplodja velik.
'Blue Kuri'
je japonska sorta s sivo-modro lupino in oreškasto notranjostjo. Teža ploda variira med 1 in 2 kg.
'Blue Ballet'
ima na rastlino le 1–2 turkizna do modro zelena plodova z rahlo mokastim, rumeno oranžnim mesom.
'Jack be Little'
večinoma jemljemo kot miniaturno ali okrasno bučo. Le 150 gramov težki mladi plodovi so primerni za polnjenje in pečenje. Nasvet: del buč pustite, da dozori za jesenski okras.
'Vegetable Spaghetti'
je videti kot melona. Meso med kuhanjem celega ploda razpade v vlakna, debela kot špageti.
'Sweet Dumpling'
majhna, okrogla okrasna in jedilna buča s kremno belo osnovno barvo, zelenimi črtami in blagim okusom po lešnikih, je posebno okusna, če plodove pečete ali dušite z lupino.
Nasvet: vse sorte je mogoče še tedne hraniti v hladnem prostori pri 12–17 °C in približno 70-odstotni vlažnosti.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe