6 vrst zelenjave, ki je bolj zdrava, če jo skuhamo

12. 10. 2019
Deli
6 / 7
Profimedia

GOBE

Pravzaprav ne spadajo med zelenjavo, kljub temu pa so bogate z rastlinskimi proteini, vitamini, minerali in antioksidanti. Včasih v restavracijah v solatah postrežejo kar surove na tanko narezane šampinjone, toda veliko večjo korist imamo od njih, kadar so toplotno obdelani.

Gobe se še posebej priporočajo, kadar smo na dieti, saj imajo zelo nizko energijsko vrednost, s kuhanjem ali praženjem pa se raven beljakovin še poveča.

Raziskave kažejo, da naj bi pripomogle k zmanjšanju tveganja za nastanek kroničnih bolezni, na primer raka.

BI PREIZKUSILI DIETO Z GOBAMI? PREVERITE TUKAJ: www.aktivni.si/prehrana/diete/zdaj-je-pravi-cas-za-dieto-z-gobami

Vir: Very well fit. Pripravila VH

Preberite še: Ste že poskusili dieto z gobami?

ali pa Buča pripomore k boljšemu  zdravju

Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"