Na hitro pripravljen obrok, s katerim lahko napolnimo želodček še isti trenutek, ali pa ga shranimo za naslednji dan.
Narastek je prava zakladnica proteinov, vlaknin in vitamina C in obrok, po katerem ne boste imeli slabe vesti, saj bulgur predstavlja eno izmed tistih živil, ki imajo majhno vsebnost kalorij na eni strani, na drugi pa je zelo nasitno.
Recept za narastek
Sestavine za 3-4 osebe:
- 500 ml mleka (sojino, kravje, mandljevo ...)
- 150 g bulgurja
- 1 jajce
- 1 jabolko
- cimet
- mandlji
Priprava:
1. Bulgur kuhamo z mlekom, ko zavre pustimo vreti še približno 10-15 min oziroma tako dolgo, da se zrna počasi povečajo za 1x in niso čvrsta. Pazimo pa, da ne razkuhamo.
2. Skuhan bulgur ohladimo (približno 15 minut).
3. Ko se bulgur ohladi, vmešamo jajce, cimet, mandlje in naribano jabolko.
4. Vse skupaj damo v pekač in pečemo na 180-200 stopinj približno 30 min, oziroma tako dolgo, da začne narastek po vrhu dobivati rjavo bravo.
Nasvet: za okus lahko dodamo še kokosovo moko, med in laneno seme.
Narastek lahko uporabimo kot prilogo ali glavno jed. Je odlčen obrok po treningu.
Pa dober tek!
Recept pripravila Jasmina Strasek
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?