Rdečo peso lahko v trgovinah ali pri kmetih kupite vse leto. Pri nakupu bodite pozorni, da je trdna na otip in da ni suha.
Za 4 osebe potrebujete:
2 rdeči pesi/800 g manjšega krompirja/60 ml oljčnega olja/400 g prekajene postrvi/400 g stročjega fižola/150 g majoneze/1 žlico hrena z jabolki/1 strok česna/1 žlico belega vinskega kisa/1 pest motovilca/sol/poper
1 Rdečo peso operite, vsak kos zavijte v aluminijasto folijo in jo v pečici specite do mehkega. ALi je skuhana, lahko preizkusite z zobotrebcem. Pečene pese vzemite iz folije, jih olupite in zrežite na osmine.
2 Skuhajte krompir v oblicah in ga olupite. Zrežite ga na rezine in jih skupaj z rdečo peso zmešajte z oljem. Postrv zrežite na koščke, fižol na hitro pokuhajte in ga nalomite na koščke. Oboje dodajte zelenjavi.
3 Majonezo zmešajte s hrenom, iztisnjenim česnom in kisom. Primešajte jo solati in jo začinite še s soljo ter poprom.
4 Po krožnikih razgrnite opran motovilec in po njem razporedite zelenjavo.
Čas priprave približno 1 ura.
Na osebo približno 770 kcal
Beljakovine: 29 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 62 g
Preberite še: Rdeča pesa - zaveznica zdravja in vitkosti
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"