Pri pripravi zelenega in belega čaja številni delajo naslednjo napako, ki uniči njun sicer zelo pozitiven učinek na naše zdravje.
Nikar ju ne prelivajte z vrelo vodo
Prelivanje čajnih lističev s prevročo vodo je usodna napaka, saj s tem porušimo ravnotežje spojin v poparku, uničimo aminokisline in vrhnje note. Z neprimerno temperaturo vode se te dragocene zdravilne lastnosti izgubijo, poleg tega čaj ne razvije pričakovanega okusa.
Prevroča voda škodi zelenim in belim čajem, ker s tem uničimo nekaj dobrega za zdravje – aminokisline –, ki so po celotnem postopku obdelave čajnih lističev v teh dveh vrstah čajev še vedno prisotne. Po drugi strani pa voda s 95 stopinjami Celzija prija oolongom, ker so se pri takšni vročini njihovi zelo zviti lističi sposobni popolnoma razviti.
Preberite še: 2 živili, ki bistveno omilita stres
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa