Če imate željo pripraviti okusno in preprosto sladico, je recept za zdravo Bounty poslastico brez peke, ravno pravšnji za vas.
Za to odlično sladico, ki ga je pripravila raziskovalka presne prehrane in avtorica, Mihaela Devescova, potrebujete le nekaj sestavin in dobre volje.
Sestavine:
- 1 skodelica mandljev.
- 1 skodelica posušenega kokosa.
- 2 žlici kakava v prahu.
- 1/2 skodelice datljev, namočenih v malo vode.
Kokosova krema:
- 1/2 skodelice indijskih oreščkov, namočenih vsaj 3 ure.
- 2 skodelici posušenega kokosa.
- 2 žlici agavinega sirupa.
- 1 žlica kokosa mleka.
- Malo vanilije.
Čokoladna glazura:
- 1/3 skodelice kokosovega olja.
- 2 žlici kakava v prahu.
- 2 žlici agavinega sirupa.
Priprava:
Vse sestavine, razen datljev, dajte v multipraktik in premešajte. Nato dodajte datlje in mešajte, dokler ne dobite teksture testa. Zmes se mora ob pritisku držati skupaj. Nato jo razporedite po modelu in postavite v zamrzovalnik, medtem ko delate kremo.
Za kokosovo kremo vse sestavine mešajte toliko časa, da dobite gostejšo teksturo. Nato teksturo razporedite po vrhu testa, ki ste ga imeli na hladnem in ga nato dajte nazaj na hladno. Medtem pripravite čokoladno glazuro za katero stopite kokosovo olje na vroči vodi. Dodajte kakav v prahu in agavin sirup. Premešajte, da se dobro poveže, ohladite in polijte po vrhu sladice.
Uživajte!
Preberite tudi: Vroča čokolada z ingverjem: Pomoč pri prehladu ali kot sladica
Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić