Pripravite hiter in kremast namaz, ki je kot nalašč za božični večer. Domača pašteta iz sardin je preprosta, okusna in presenetljivo vsestranska.
Iščete hitro, zdravo in hranljivo idejo za namaz, ki bo zvezda božičnega večera? Pašteta iz sardin je odlična izbira. Bogata je z beljakovinami in omega-3 maščobnimi kislinami, obenem pa je prijetno kremasta in aromatična. Odlično se poda k kruhu, krekerjem ali sveži zelenjavi.
Priprava je zelo enostavna, rezultat pa okusen in hranljiv namaz, ki bo navdušil vso družino in prepričal celo tiste, ki sicer niso veliki ljubitelji rib.
Sestavine:
- 1 konzerva sardin (90 - 100 g)
- 100 g lahke majoneze
- 1 čajna žlička gorčice
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1–2 stroka česna, drobno nasekljanega
- 1 manjši šopek peteršilja, drobno sesekljan
- sol in poper po okusu
Priprava:
- Sardine previdno odcedite iz olja ali soka. Po želji odstranite večje kosti. V skledi jih z vilicami ali v mešalniku zmiksajte v gladko pasto.
- K ribji osnovi dodajte lahko majonezo, gorčico in limonin sok ter dobro premešajte. Nato vmešajte česen in peteršilj. Začinite s soljo in poprom po okusu.
- Če želite, lahko pašteto za 20 do 30 minut postavite v hladilnik, da se okusi povežejo in namaz nekoliko zgosti.
- Pašteto postrezite na rezinah kruha, popečenem kruhu, krekerjih ali ob sveži zelenjavi. Odlična je kot hitra malica, lahek obrok ali predjed na praznični mizi. Shranjujte jo v zaprti posodi v hladilniku do dva dni.
Dodatni nasvet: Za dodatno aromo in še bolj kremasto strukturo lahko dodate malo drobno sesekljane rdeče paprike ali oliv. Sardelno pašteto lahko uporabite tudi kot nadev za postno pecivo ali kot dodatek solatam.
Dober tek!
Vir: stvarukusa.mondo.rs