Tudi tisti, ki sicer niso največji ljubitelji zelenjave, so povsem navdušeni nad slastnimi bučkinimi zrezki.
Bučke so pogosto osnova za številne recepte, ki jih pripravljamo poleti. Od klasičnih polnjenih bučk, do bučkinih pit, celo palačink - le redki se lahko uprejo tej slastni zelenjavi. A tudi, če sicer bučk ne marate, vas bo zagotovo navdušil ta recept za bučkine zrezke, ki so izredno okusni, priprava pa je preprosta.
Sestavine:
- 300 g naribanih bučk
- 60 g čičerikine moke
- sok polovice limone
- 25 g chia semen
- 8 g kvasa
- česen v prahu
- žlička mlete rdeče paprike
- žlička origana
- žlička timijana
- ščepec soli
- ščepec sode bikarbone
Priprava:
- Bučke naribajte, stresite v cedilo in jim dodajte nekaj soli. Vse skupaj pustite stati, da bučke spustijo odvečno vodo. Nato jih dobro ožemite.
- Bučkam dodajte chia semena, čičerikino moko, kvas, česen in mleto rdečo papriko, origano, timijan, sol, limonin sok in sodo bikarbono. Vse dobro premešajte.
- Ko je testo pripravljeno, ga pustite počivati vsaj 10 minut. Nato iz njega oblikujte polpete oziroma zrezke.
- V ponvi segrejte olje in na njem specite bučkine zrezke. Vsakega pecite približno 8 minut, pokritega in na srednji temperaturi, pri čemer ga obračajte vsakih 2 minuti.
- Pečene zrezke postrezite z vašo najljubšo pomako.