Tako pripravite božanske cvetačne polpete, ki so brez glutena in primerne tudi za ljudi na keto dieti.
Te preproste polpete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov so okusne in odlične za zajtrk, kot priloga k kosilu ali kot prigrizek. Ne vsebujejo glutena in so primerne za keto dieto. Ker so nizkokalorične, so primerne tudi za tiste, ki hujšajo, beljakovine iz jajc in skute pa bodo poskrbele za občutek sitosti.
Sestavine za 12 polpet:
- 1 manjša glava cvetače
- 2 žlici sesekljane mlade ali navadne čebule
- 2 jajci
- 1/4 čajne žličke kurkume
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- 1/2 skodelice (približno 50 g) skute
- 3 žlice kokosove moke
- 1/4 žličke pecilnega praška
- ščepec soli
Priprava:
- Cvetačo razrežite na manjše cvetke. Če imate zmogljiv mešalnik ali kuhinjski robot, jo sesekljajte tako, da spominja na zrnca riža. Po potrebi obdelajte v več korakih. Če mešalnika nimate, uporabite nož.
- Cvetačna zrnca za 2 minuti pokuhajte v vreli vodi, nato jih odcedite in stresite na čisto kuhinjsko krpo. Ko se malce ohladijo, krpo zavijte in čim bolj iztisnite odvečno tekočino.
- Dobro ožeto cvetačo stresite v skledo. Dodajte vse preostale sestavine in dobro premešajte.
- Če je masa presuha, dodajte še nekaj skute. Če je prerahla, dodajte jajce. Če je premokra, dodajte nekaj moke ali krušnih drobtin.
- Iz mase oblikujte kroglice v velikosti golf žogice. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih rahlo sploščite v obliko polpet.
- Polpete pecite približno 18 do 20 minut na 200 °C, da robovi in spodnji del polpetov rahlo porjavijo.
- Postrezite s skledo solate ali drugo prilogo po izbiri.
Dober tek!