Morda ob omembi fižola najprej pomislite na joto in druge jedi na žlico. Ali pa na solato in prebranec. No, tokrat vam predstavljamo malce drugačen recept: kako fižol uporabiti za pripravo sladice – fižolove kroglice. Ste pripravljeni poskusiti?
Fižol je zelo hranljivo živilo. Tudi zdravilno, če ga znamo pravilno uporabiti. Ste vedeli, da so posušena fižolova zrna izvrsten vir železa, kalija in vitamina B9?
Iz fižola lahko pripravimo zares veliko jedi, od zelo preproste enolončnice, ki ji pravimo pašta fižol, pečenega fižola, odličen je seveda tudi chili con carne, a tudi sladice. Ja, prav ste prebrali. Fižol se odlično obnese za pripravo sladic. Brez skrbi, nihče ne bo vedel, da kroglice vsebujejo fižol.
Danes torej preizkušamo fižolove energijske kroglice
Sestavine:
- 150 g črnega fižola (kuhanega, brez soli)
- 55 g datljev (razkoščičite in narežite)
- 50 g lešnikov ali orehov
- 50 g kikirikijevega masla
- 10 g kakava v prahu (100 %)
- 15 g agavinega sirupa ali medu (oz. po okusu)
- 10 g kokosovega olja
- kakav v prahu za posip
Priprava:
Vse sestavine, razen kakava v prahu, ki ste ga shranili za posip, stresite v mešalnik in mešajte toliko časa, da dobite gladko kremasto maso. Sladilo prilagodite vašemu okusu.
Iz pripravljene mase oblikujte kroglice in vsako povaljajte v kakavu.
Fižolove kroglice shranite v hladilniku.
Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić