Za 4 osebe potrebujete: 1 glavo solate, 2 korenčka, 1 rumeno papriko, 100 g češnjevega paradižnika, 300 g govejih steakov, 2 žlici olja, sol, poper, 1 šalotko, 1 strok česna, 100 g jogurta, 100 ml pinjenca, po 1 žličko medu in gorčice, 2 žlici belega vinskega kisa, 2 žlici sesekljanega drobnjaka.
Priprava:
1 Solato očistite, oplaknite, osušite in natrgajte na koščke. Korenje ostrgajte in narežite na palčke. Papriko razpolovite, odstranite semenje, operite in sesekljajte. Češnjev paradižnik operite in razpolovite.
2 Steake osušite in narežite na trakove. Približno 5 minut jih pecite na olju, nato jih solite in poprajte. Za solatni preliv sesekljajte olupljeno šalotko in česen. Zmešajte ju z jogurtom, pinjencem, medom, gorčico, kisom in drobnjakom. Preliv začinite s soljo in poprom. V skodelice naložite solato, meso in zelenjavo ter pokapljajte s solatnim prelivom.
Čas priprave približno 25 minut.
Na osebo približno 170 kcal,
B: 21 g, M: 5 g, OH: 9 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?