Komu se ljubi v poletni pripeki komplicirati s kuho? Poleg tega je sezona paradižnika tu in lahko ga pripravimo na sto in en način. Tokrat recimo polnjene grške paradižnike.
Potrebujemo:
- 9 zrelih paradižnikov
- 1 strok česna,
- 9 črnih oliv 100-120 g sira feta
- olivno olje
- lističe bazilike za dekoracijo
Priprava:
Paradižnike operemo, jim odrežemo zgornji del in jih z žličko izdolbemo. Z luknjo navzdol jih postavimo na krožnik, da se odcedijo.
Nadev pripravimo tako, da feto narežemo na drobne koščke ter ji dodamo na drobno narezan česen in na košče narezane olive.
Odcejene paradižnike nadevamo s pripravljeno maso, po vrhu pokapljamo z olivnim oljem in jih položimo na pomaščen pekač. V ogreti pečici pečemo 20 minut na 200 st. C. Pečene paradižnike okrasimo s svežo baziliko in postrežemo.
vir: www.ekomagazin.si
Več zanimivih vsebin na www.ekomagazin.si:
Med 99 kolesarji z resnimi poškodbami so samo 4 odstotki uporabljali čelado