Odličen recept za vse, ki uživate v pripravi preprostih in zdravih jedi s pridihom Azije.
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g filejev puranjih prsi
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 paradižnika
- 250 g brokolija
- 2 korenčka
- 8 namočenih kitajskih drevesnih gob (mu err)
- 1 šalotko
- 2 žlici olja
- 1 žlica rdeče karijeve paste
- 400 ml kokosovega mleka
- 300 ml juhe
- 100 g zamrznjenega graha
- 2 žlici ribje omake
- sol, poper
- 1 bio limeto
Priprava:
Meso oplaknite, osušite in zrežite na koščke. Kalčke na cedilu oplaknite s hladno vodo in jih odcedite. Pripravite zelenjavo. Paradižniku odstranite semenje in ga na grobo sesekljate, brokoli razdelite na brstiče, korenje zrežite na palčke, gobe na trakove, šalotko pa sesekljajte.
Na vročem olju popecite meso in ga poberite iz ponve. V ponev dodajte šalotko, korenje, gobe in brokoli ter popražite. Primešajte kari, ga popražite in zalijte s kokosovim mlekom in juho. Dodajte meso in vse skupaj kuhajte od 5 do 8 minut.
Primešajte grah, paradižnik in kalčke ter kuhajte še 1 minuto. Juho začinite z ribjo omako, soljo in poprom. Limeto operite pod vročo vodo in jo osušite. Zrežite jo na osmine in jo postrezite k juhi. Zraven se prileže jasminov riž.