Tako v 30 minutah pripravite "lažne" polnjene paprike: so sočne in slastne kot klasične, a brez zakomplicirane priprave

24. 5. 2025
Tako v 30 minutah pripravite "lažne" polnjene paprike: so sočne in slastne kot klasične, a brez zakomplicirane priprave (foto: Youtube @pannalesia (Posnetek zaslona))
Youtube @pannalesia (Posnetek zaslona)

Si želite polnjenih paprik, a ne želite dolge in zapletene priprave? Za vas imamo slastno rešitev!

Na portalu glossy.espresso.co.rs razkrivajo recept za "lažne" polnjene paprike, ki so enako okusne kot tradicionalne, a jih pripravite v pičlih 30 minutah. Ko jih enkrat poskusite, bodo zagotovo postale stalnica na vašem jedilniku!

Sestavine:

  • 4 rdeče paprike
  • 2 paradižnika
  • 3 mlade čebule
  • 80 g klobase ali šunke
  • 100 g sira
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • koper ali bazilika po okusu
  • 2 stroka česna
  • 4 jajca
  • sol po okusu

Priprava:

  1. Paprike razpolovite in odstranite semena. Vsako polovico premažite z oljem po vseh straneh in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
  2. V skledi razžvrkljajte jajca. Paradižnik, mlado čebulo, klobaso ali šunko, koper oziroma baziliko narežite na majhne kocke. Česen stisnite, sir naribajte. Vse skupaj zmešajte z jajci in maso posolite po okusu.
  3. Z dobljeno maso napolnite polovičke paprik in jih pecite v pečici, segreti na 190 °C, dokler se nadev lepo ne zapeče (približno 25 minut).