Si želite polnjenih paprik, a ne želite dolge in zapletene priprave? Za vas imamo slastno rešitev!
Na portalu glossy.espresso.co.rs razkrivajo recept za "lažne" polnjene paprike, ki so enako okusne kot tradicionalne, a jih pripravite v pičlih 30 minutah. Ko jih enkrat poskusite, bodo zagotovo postale stalnica na vašem jedilniku!
Sestavine:
- 4 rdeče paprike
 - 2 paradižnika
 - 3 mlade čebule
 - 80 g klobase ali šunke
 - 100 g sira
 - 2 žlici rastlinskega olja
 - koper ali bazilika po okusu
 - 2 stroka česna
 - 4 jajca
 - sol po okusu
 
Priprava:
- Paprike razpolovite in odstranite semena. Vsako polovico premažite z oljem po vseh straneh in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
 - V skledi razžvrkljajte jajca. Paradižnik, mlado čebulo, klobaso ali šunko, koper oziroma baziliko narežite na majhne kocke. Česen stisnite, sir naribajte. Vse skupaj zmešajte z jajci in maso posolite po okusu.
 - Z dobljeno maso napolnite polovičke paprik in jih pecite v pečici, segreti na 190 °C, dokler se nadev lepo ne zapeče (približno 25 minut).