Hladna jagodna juha

4. 6. 2012
Deli
Hladna jagodna juha

Z banano, lubenico in limetinim sokom.

Sestavine za 4 osebe:
  • 400 g svežih jagod,
  • 300 g lubenice,
  • 1 banana,
  • 3 limete,
  • 3 žlice rjavega sladkorja,
  • bazilika za okrasitev,
  • biskvitni piškoti
Priprava:

Jagode operite in očistite. Lubenici odstranite peške in sredico zrežite na kocke. Banano olupite, iz limet pa iztisnite sok. Eno tretjino jagod in kos lubenice zrežite na rezine oziroma koščke in jih prihranite za konec.

Preostale jagode, lubenico in banano v električnem mešalniku zmešajte v gladko kašo. Sadni kaši dodajte sladkor in limetin sok ter dobro premešajte. Juho za najmanj 1 uro postavite v hladilnik, da se dobro ohladi.

Jagodno juho nalijte v ohlajene skodelice in po želji dodajte ledene kocke. Po juhi razporedite koščke jagod in lubenice. Juho okrasite z baziliko in postrezite z biskvitnimi piškoti.

Priprava: približno 15 minut.
Hlajenje: približno 1 ura.
Na osebo približno: 190 kcal, B: 4 g, M: 1 g, OH: 46 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?