Sestavine za 4 osebe: 300 g jogurta, sol, poper, 1 steblo zelene, 1 cikorija (lahko jo nadomestite z radičem ali s šopkom rukole), 30 g pinjol, 25 g olupljenih mandljev, 30 g parmezana, 4 žlice medu, 1 žlička balzamičnega kisa.
1 Jogurt začinite s soljo in poprom in postavite na hladno. Očistite cikorijo in zeleno. Cikoriji izrežite štor in jo razdelite na liste. Večje lahko po dolgem prerežete na polovico. Zeleno narežite na kolute.
2 Pinjole in mandlje prepražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Parmezan nastrgajte. Zeleno zmešajte z mandlji, s pinjolami in parmezanom in prelijte z medom ter balzamičnim kisom. Na koncu dodajte še cikorijo in začinite s poprom in soljo.
3 Jogurt nalijte v 4 kozarce, nanj pa položite kupček solate. Če vam je všeč bolj pikantna solata, jo okrasite s trakovi čilija.
Priprava približno 20 minut.
Na osebo približno 240 kcal.
B: 8 g, M: 11 g, OH: 22 g.
Nemastno.
Namig: Vedno kupite parmezan v kosu in ga sami nastrgajte. Ta italijanski sir ostane dolgo svež, če je zorel vsaj 24 mesecev in če ga hranite zavitega v povoskan papir v predalu hladilnika, ki je namenjen hranjenju zelenjave.