Mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih: pripravljeno je v samo 20 minutah (RECEPT)

23. 9. 2025
Mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih: pripravljeno je v samo 20 minutah (RECEPT) (foto: Profimedia)
Profimedia

Razkrivamo recept za najbolj mehko in sočno jogurtovo pecivo, ki vas bo povsem navdušilo!

Predstavljajte si vonj sveže pečenega jogurtovega peciva, ki napolni kuhinjo in v trenutku prikliče spomine na otroštvo. In vse to brez dolge priprave – ta recept vam omogoča, da v samo 20 minutah spečete neverjetno mehko, puhasto pecivo, ki bo navdušilo prav vsakogar v družini.

Potrebujete:

  • 2 jajci
  • 2 dl jogurta
  • 230 g moke
  • 130 ml sončničnega olja
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 1 čajno žličko soli

Postopek:

  1. Eno celo jajce in en beljak penasto umešajte z mešalnikom. Nato počasi prilijte jogurt in olje ter dobro premešajte.
  2. V maso presejte moko, pecilni prašek in soljo, nato pa z električnim mešalnikom vse skupaj mešajte na najnižji hitrosti, dokler ne dobite gladkega testa.
  3. Pekač velikosti 20 x 30 cm premažite z oljem in rahlo posujte z moko. Vanj vlijte pripravljeno testo, ga poravnajte in zgornjo plast premažite z rumenjakom. Tako bo pecivo po peki dobilo lepo zlato skorjico.
  4. Pecite v predhodno ogreti pečici na 230 °C približno 15 minut, oziroma dokler površina ne lepo porjavi.
  5. Ko je pecivo pečena, ga pustite nekaj minut, da se nekoliko ohladi – nato pa uživajte v vsakem mehkem, toplem grižljaju.

Vir: krstarica.com