Razkrivamo recept za najbolj mehko in sočno jogurtovo pecivo, ki vas bo povsem navdušilo!
Predstavljajte si vonj sveže pečenega jogurtovega peciva, ki napolni kuhinjo in v trenutku prikliče spomine na otroštvo. In vse to brez dolge priprave – ta recept vam omogoča, da v samo 20 minutah spečete neverjetno mehko, puhasto pecivo, ki bo navdušilo prav vsakogar v družini.
Potrebujete:
- 2 jajci
 - 2 dl jogurta
 - 230 g moke
 - 130 ml sončničnega olja
 - ½ zavitka pecilnega praška
 - 1 čajno žličko soli
 
Postopek:
- Eno celo jajce in en beljak penasto umešajte z mešalnikom. Nato počasi prilijte jogurt in olje ter dobro premešajte.
 - V maso presejte moko, pecilni prašek in soljo, nato pa z električnim mešalnikom vse skupaj mešajte na najnižji hitrosti, dokler ne dobite gladkega testa.
 - Pekač velikosti 20 x 30 cm premažite z oljem in rahlo posujte z moko. Vanj vlijte pripravljeno testo, ga poravnajte in zgornjo plast premažite z rumenjakom. Tako bo pecivo po peki dobilo lepo zlato skorjico.
 - Pecite v predhodno ogreti pečici na 230 °C približno 15 minut, oziroma dokler površina ne lepo porjavi.
 - Ko je pecivo pečena, ga pustite nekaj minut, da se nekoliko ohladi – nato pa uživajte v vsakem mehkem, toplem grižljaju.
 
Vir: krstarica.com