Izvrstna zimska juha, primerna tudi za božični meni.
Sestavine za 4 osebe:
Očistite 250 g brstičnega ohrovta in ga operite. Glavicam odstranite nekaj vrhnjih listov in jih prihranite. Glavice v strženu križno zarežite.
Olupite 1 čebulo in 1–2 cm ingverja in oboje drobno sesekljajte. V posodi segrejte 1 žličko oljčnega olja in na njem popecite čebulo in ingver. Dodajte ohrovt in 300 ml zelenjavne juhe.
Juho kuhajte približno 12 minut, nato pa jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Primešajte 80 g kisle smetane in juho začinite s soljo, poprom, ščepcem muškata in pol žličke kurkume. Preostale lističe ohrovta približno 3 minute blanširajte v slani vodi.
1 rezino toasta zrežite na kocke in te popecite v ponvi brez dodane maščobe. Juho okrasite s popečenimi kruhovimi kockami, 1 žlico rozin in lističi ohrovta.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?