Tudi vi na spomladanskem sprehodu nabirate regrat? Uporabljate ga lahko v številnih jedeh, tudi v piškotih. Preverite, kako jih pripraviti!
Sestavine za 4 osebe:
- 200 g masla
- 80 g kokosovega sladkorja
- 270 g polnozrnate moke
- Šopek regratovih cvetov
- Ščepec soli
Postopek:
1. Maslo sobne temperature skupaj s sladkorjem stepite z električnim mešalnikom, da dobite rahlo in puhasto zmes.
2. V masleno zmes nežno vmešajte cvetne listke, ki ste jih izpulili iz regratovih cvetov.
3. Primešajte še moko in sol ter z rokami ugnetite testo. Slednjega zavijte v folijo za živila in za pol ure shranite v hladilniku.
4. Testo pomokajte in ga razvaljajte. Nato s poljubnim modelom izrežite piškote, ki jih položite na pekač, obložen s peki papirjem.
5. Piškote pecite približno 20 minut pri temperaturi 160°C. Ko so pečeni, počakajte, da se nekoliko ohladijo in jih postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?