Priprava je enostavna, hitra in poceni, končni rezultat pa vas bo povsem navdušil!
Recept, ki ti ga predstavljamo, je izjemno prilagodljiv – osnovo lahko nadgradite z različnimi nadevi in dodatki, odvisno od okusa in navdiha. Eksperimentirajte z okusi, osnova pa naj ostane enaka. Sama priprava vam bo vzela 12 minut, preostalo delo pa bo opravila pečica.
Sestavine:
- 3 večji krompirji (uporabite lahko tudi sladki krompir)
- 6 rezin slanine
- 100 g cheddar sira
- 6 jajc
- 2 žlici sesekljane čebule
Postopek:
- Krompir olupite in ga prerežite na polovico po širini. Če uporabljate mlad krompir, ga ni treba lupiti.
- Z debelejše strani vsak kos nežno izdolbite – pazite, da ne prebodete dna. Takoj, ko izdolbete posamezni krompir, ga postavite v vodo, da ne porjavi. Nato jih dobro odcedite in z odprtino navzdol zložite na pekač.
- Vsak krompir ovijte z rezino slanine in jo fiksirajtet z zobotrebcem. Pecite približno 45 minut pri 200 °C, dokler slanina ne postane hrustljava.
- Ko se rahlo ohladijo, na dno vsake košarice dodajte malo naribanega sira, nato pa v vsako krompirjevo košarico ubijte še jajce.
- Potresite s sesekljano čebulo in pecite še 6 do 12 minut pri 180 °C – odvisno, kako zapečena jajca želite.
Dober tek!