Tako pripravite ekspresno hitro kosilo, ki ga brez težav shranite v hladilniku in imate za več dni.
Poleti, ko nihče ne želi ure in ure stati za štedilnikom, je ta recept izjemno priljubljen. Vse pripravite v eni posodi, rezultat pa je sočen, hranljiv in okusen obrok, ki zadostuje za dva dni.
Potrebujete:
- piščančje krače brez kosti,
- koruzo;
- grah;
- krompir;
- korenje;
- papriko;
- čebulo in por;
- česen v prahu;
- olje;
- začimbe po okusu;
- riž;
- piščančjo jušno osnovo;
- nariban sir (npr. edamec ali trapist).
Priprava:
- Meso začinite s soljo in ga zložite v namaščen pekač z višjim robom. Po vrhu razporedite narezano zelenjavo in opran riž.
- Vse skupaj prelijte s piščančjo jušno osnovo, nato dodajte še začimbe po okusu in malce olja. Vse skupaj pecite 30 minut v pečici, ogreti na 200°C.
- Pekač odstranite in meso postavite na vrh zelenjave in riža. Vse skupaj vrnite v pečico še za 15 minut, da se koža piščanca lepo zapeče. Tik pred koncem peke po jedi potresite še nariban sir.
Dober tek!
Vir: krstarica.com