Tako v hipu pripravite kosilo za dva dni: bolj okusnega še niste jedli, uspe pa prav vsakemu

3. 8. 2025
Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia)
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Tako pripravite ekspresno hitro kosilo, ki ga brez težav shranite v hladilniku in imate za več dni.

Poleti, ko nihče ne želi ure in ure stati za štedilnikom, je ta recept izjemno priljubljen. Vse pripravite v eni posodi, rezultat pa je sočen, hranljiv in okusen obrok, ki zadostuje za dva dni.

Potrebujete:

  • piščančje krače brez kosti,
  • koruzo;
  • grah;
  • krompir;
  • korenje;
  • papriko;
  • čebulo in por;
  • česen v prahu;
  • olje;
  • začimbe po okusu;
  • riž;
  • piščančjo jušno osnovo;
  • nariban sir (npr. edamec ali trapist).

Priprava:

  1. Meso začinite s soljo in ga zložite v namaščen pekač z višjim robom. Po vrhu razporedite narezano zelenjavo in opran riž.
  2. Vse skupaj prelijte s piščančjo jušno osnovo, nato dodajte še začimbe po okusu in malce olja. Vse skupaj pecite 30 minut v pečici, ogreti na 200°C.
  3. Pekač odstranite in meso postavite na vrh zelenjave in riža. Vse skupaj vrnite v pečico še za 15 minut, da se koža piščanca lepo zapeče. Tik pred koncem peke po jedi potresite še nariban sir.

Dober tek!

Vir: krstarica.com